Uanset om du er nybegynder eller mere erfaren med fotografering, her er nogle af vores yndlings tips, der vil hjælpe dig med at forbedre din fotografering!

 

Følg “en tredjedel” reglen

Denne regel hjælper dig med at tage iøjnefaldende billeder ved at bruge en af de mest effektive regelsæt.

Hvis du vil tage billeder med en “wow”-faktor, er “Rule of Thirds” den hemmelighed, du har brug for! Du kender den måske også som “det gyldne snit”, som er essentielt i billedanalyse.

For at bruge reglen for “en tredjedel” kan du forestille dig fire linjer, to liggende vandret over billedet og to lodrette, der skaber ni lige firkanter. Nogle billeder vil se bedst ud med fokuspunktet i centerfeltet, men det vil ofte skabe et mere æstetisk sammensat fotografi, når motivet er placeret uden for midten på et af skæringspunkternes skæringspunkter.

Når et fotografi er sammensat ved hjælp af en tredjedel regel, vil øjnene vandre rammen. Et billede sammensat ved hjælp af tredjedelsregel er normalt mere glædeligt for øjet.

Undgå at ryste kameraet

Kamerarystelse eller sløring er noget, der kan plage enhver fotograf, og her er nogle måder at undgå.

For det første skal du lære at holde kameraet korrekt; Brug begge hænder, en rundt om kroppen og en rundt om objektivet og hold kameraet tæt på din krop for støtte.

Også til håndholdt optagelse skal du sørge for, at du bruger en lukkehastighed (shutter speed), der passer til linsens vidde. Hvis kameraets lukketid er for langsom, vil enhver utilsigtet bevægelse af kameraet resultere i, at hele dit fotografi kommer ud sløret.

Brug et stativ eller anden støtte, når det er muligt.

Brug af filter

Hvis du kun kan købe et filter til din linse, skal du sørge for at det har mulighed for at polarisere.

Den anbefalede type polarisator er cirkulær, fordi disse gør det muligt for kameraet at bruge TTL (“through the lens”; gennem objektivet) målinger, som automatisk eksponering.

Dette filter hjælper med at reducere refleksioner fra vand såvel som metal og glas; det forbedrer himlens og havets farver og hjælper med at give dine billeder WOW-faktoren. Det vil gøre alt det, mens du beskytter din linse. Der er ingen grund til, at du ikke kan lade det være på hele tiden på alle dine fotografier.

Lav dybde på dit billede

Når man fotograferer landskaber, hjælper det at skabe en dybdefølelse – med andre ord, at få seeren til at føle, at de er der.

Brug et vidvinkelobjektiv til panoramaudsigt og en lille blænde på f / 16 eller mindre for at holde forgrunden og baggrunden skarp. At placere en genstand eller en person i forgrunden hjælper med at give en følelse af skala og understreger, hvor langt væk baggrunden er.

Brug et stativ, hvis det er muligt, da en lille blænding normalt kræver en langsommere lukkertid.

Brug simple baggrunde

Den enkle tilgang er normalt den bedste i digital fotografering, og du skal beslutte, hvad der skal være i skuddet, mens det ikke indeholder noget, der er en distraktion.

Vælg om muligt en almindelig baggrund – med andre ord, neutrale farver og simple mønstre. Du vil have øje til at blive trukket til billedets fokuspunkt i stedet for en distraherende farve eller en mærkelig bygning i baggrunden. Dette er især vigtigt i et skud, hvor modellen er placeret uden for midten.

Author

Write A Comment