Vil du lære at tage flotte billeder på din telefon? Du vil være en pro på ingen tid efter disse 10 tips. Det er i dag blevet meget nemmere at tage flotte billeder på farten, da de kamera du finder i din mobiltelefon, bliver bedre år efter år.

Nedenfor får du en række råd, som er med til at sikre, at du får de absolut bedste billeder på mobilen. Lyt til dem og følg dem, og du vil med garanti få gode billeder til dig selv, din familie og måske også til de sociale medier.

Det handler om LYS

Det er sandt. Det handler om lyset.

Det vil hjælpe med at gøre et godt billede til et perfekt billede. Tjek de skygger, som solen skaber på jorden og vægge. Bemærk de reflekterende lys fra bygninger. Du kan passende træne under den ‘gyldne time’, som er tidsperioden kort efter solopgang eller lige før solnedgangen. Se hvordan lyset fra et vindue falder ind i et rum på forskellige øjeblikke.

Den smarte telefon er ikke den bedste i svagt lys. Det er bedst at udnytte lysforholdene, som din enhed fungerer bedst under.

Brug benene når du zoomer

Brug aldrig zoom på din smartphone.

Det er det første skridt i retning af at tage et dårligt smartphone billede. Hvis du vil zoome ind på noget, skal du bruge dine ben og flytte dig tættere på emnet!

Der er teknisk mumbo jumbo, men alt du behøver at vide er, at zoom på mobile enheder aldrig er en god ide, da det forringer billedkvaliteten mærkbart.

Ryst bagdelen, ikke hånden

Kamerarystelser, når du tager billeder, bliver meget overset selv på de store kameraer. Nøglen til at løse dette er at øve, hvordan du holder din telefon.

Hold det vandret hele tiden i stedet for lodret. Dette giver dig en bredere ramme.

Prøv burst mode, når du snapper billeder af bevægelige genstande.

Ved, hvad du vil bruge til at tage billedet (enten den tildelte knap, en softwareudløserknap, et stativ og en timer eller lydstyrken på dine hovedtelefoner). Tanken er at få dig til et sted, hvor du tager klare billeder uden kamerarystelser. Du vil være tilfreds med resultatet.

Vinklen er vigtig

Skift dit perspektiv indimellem. Jeg har for nylig haft en elev, hvis veninde fortalte hende, at skiftende vinkler på et skud ikke er den bedste praksis for at få et godt skud.

Jeg mener det modsatte. Jeg tror, at du ændrer dine vinkler, og dit perspektiv får dig ikke bare et bedre skud, det viser også, hvordan du ser emnet.

Så kom ned på jorden, klatrer op i niveau, bevæg dig til siden og ændre dit synspunkt. Prøv så mange forskellige vinkler på dit emne som muligt.

Rens linsen

Det er en simpel tommelfingerregel. Rengør glasset på linsen. Ligesom når du har en beskidt forrude, kan rengøring give dig skarpere visning og bedre resultater.

Et skud med en ren linse bliver altid bedre end et skud med dit fedtede fingeraftryk.

Kvalitet OG kvantitet

Vær ikke bange for at tage et nyt skud. Skyd løs på alt hvad du har lyst til.

Det vigtige her er, at jo flere billeder du skyder, desto mere behageligt vil du få det, og jo mere bestemmer du den retning, du vil tage din mobilfotografering.

Det eneste der holder dig tilbage er, hvor meget opbevaring der er på din telefon, og hvor længe dit batteri kan vare.

Author

Write A Comment